Skip navigation

Elävän musiikin säätiö ELMU sr APURAHAHAT 2023

Saimme reilut 130 hakemusta, suosituin hakukategoria oli jälleen konserttitoiminnan järjestäminen. Myönnämme konserttitoiminnan järjestämiseen 38 800 euroa kaikkiaan 18 hakijalle. Koulutukseen myönnetään 8300 euroa kuudelle hakijalle. Vastuullisuuden kategoriassa hakemuksia oli vain vähän ja apuraha myönnettiin yhdelle hakemukselle (3000 €).

Apurahoja myönnetään yhteensä 50 100 euron arvosta.

Konserttitoiminta 38800 €

Kanteleen päivän tapahtumat 16.9.2023 1000 €

Valtakunnallinen, ensimmäistä kertaa järjestettävä Kanteleen päivä juhlii Suomen kansallissoitinta ilmaiskonsertilla sekä gaalakonsertilla Oodissa la 16.9. klo 13 ja 19.
Pääsymaksuttomassa konsertissa klo 13 Satu Sopasen johdolla KAN-TE-LE -yhteissoittokappale lapsille ja nuorille kanteleenharrastajille 100 kanteletta.
Gaalakonsertissa Timo Alakotilan kantelekonserton kantaesitys, sävelletty Eija Kankaanrannalle+Juurakko & Felis-kvartetti. Lisäksi kanteleelle sävellettyä nykymusiikkia.

HKI Skepu Fest V 2000 €

HKI SkepuFest V on melodiseen punkrockiin keskittyvä, kaikenikäisille avoin tapahtuma jossa nähdään 9 kotimaista ja 3 ulkomaista artistia & oheisohjelmaa. Festivaali järjestetään Tiivistämöllä 29.-30.9.2023. Artisteissa on priorisoitu ulkomaisten osalta aiemmin Suomessa näkemättömiä artisteja ja kotimaisten osalta pääosin harvemmin Helsingissä nähtyjä artisteja. Tapahtuman keskeisenä tavoitteena on tuoda alakulttuuria turvallisesti ja helposti kaikkien kiinnostuneiden saataville.

Kallio Block Party 2023 2000 €

Kallio Block Party on Suomen suurin katu- ja korttelijuhla, jota on järjestetty vuodesta 2011 saakka. Tapahtuman vuosittainen kävijämäärä on viime vuosina vaihdellut 10 000 - 30 000 välillä, ja tapahtuman järjestämisestä vastaa noin 50 helsinkiläisen vapaaehtoisen joukko. Tapahtuman luonne on epäkaupallinen, joten sen rahoitus nojaa pääasiassa avustuksiin ja muihin ei-kaupallisen varainhankinnan muotoihin. Tapahtumassa on tarjolla monta erilaista musiikityyliä, ja etenkin tänä vuonna tarkoitus on lisätä live-musiikin määrää tapahtumassa.

ELMUFEST 4000 €

Roihupellossa, “Tulppiksella” 16.-17. Kesäkuuta pidetään ensimmäistä kertaa ELMUFEST; yhdistyksen uuden ja nuoren polven järjestämä ulkoilmafestivaali. Nosturin vanha P.A ja lava viritetään ulos, piha laitetaan kauniiksi ja grilli käy kuumana. Kaksi iltaa monenlaisia artisteja, tuttuja ja uusia. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille ja lipunhinta pidetään alhaisena, jotta mahdollisimman moni voisi osallistua tapahtumaan.

Broken Bubbles-festivaali 1000 €

Broken bubbles on kaksipäiväinen, Oranssiklubilla ja Alppilan Kultaisessa Kulauksessa järjestettävä kaksipäiväinen, pääasiassa ikärajaton hardcorepunk-festivaali. Esiintymässä 17-18 alan yhteyttä, joista 2-3 ulkomaalaisia. Ohjelmisto on viittä vaille valmis. Tuomme Helsinkiin ajankohtaisia bändejä ympäri Suomea ja kauempaa, joita täällä ei muuten näkisi, harvinaisimpana ensimmäistä kertaa Suomeen tuleva Scarnio Brasiliasta. Pyrimme osallistamaan nuoria tapahtuman toteuttamiseen paikan päällä.

The Ones To Watch -konserttisarjan järjestäminen 1500 €

GVM järjestää showcase-henkisiä The Ones To Watch -iltoja On The Rocksissa tarkoituksenaan tarjota ammattimaisille ja lupaaville yhtyeille mahdollisuus esiintyä hyvällä venuella Helsingin ytimessä. Erityisesti muualta Suomesta tulevien yhtyeiden on vaikea sopia keikkoja Helsingin klubeille ja laajentaa verkostojaan. GVM käyttää omia kontaktejaan paikkansa vakiinnuttaneena PR-toimistona, ja kutsuu iltoihin musiikkimedian, ohjelmatoimistojen sekä levy-yhtiöiden edustajia tutustumaan esiintyjiin.

Validi Karkian konserttisarja 3000 €

Validi Karkia järjestää laadukkaan ja hittilistojen ulkopuolisen musiikin konsertteja Porissa ympärivuotisesti. Esiintyjinä kotimaisia ja ulkomaisia huippuja genrevapaasti. Elävän musiikin diversiteetin ylläpitäminen ja kehittäminen on Validi Karkian tehtävä Porissa.

Club Balkan Fever Helsinki 1500 €

Järjestän Club Balkan Fever Helsinki klubi-iltoja, joiden pääpaino on balkanilaisessa musiikissa. Illoissa esiintyvät sekä Dj:t että liveyhteet, yhdessä ja erikseen.

Jallukka All Starsin konserttitoiminta 3000 €

Konserttien järjestäminen ja tapahtumiin osallistuminen Jallukan lähialueilla.

”Mental Valinta"-konserttisarja Pertin Valinnassa 2500 €

Mental Alaska ry:n kuratoima kokeellisen musiikin konserttisarja Pertin Valinnan kivijalkaliikkeen uudessa galleria- ja konserttitilassa Hakaniemessä.

Soiton paikka -festivaali 2000 €

Läntisen Keski-Suomen musiikkileiriyhdistys ry:n järjestämä Keuruun musiikkileiri on ollut 50 vuoden ajan valtakunnallisesti merkittävä lasten ja nuorten musiikkileiri, joka on tarjonnut laadukasta opetusta, konserttielämyksiä ja yhteisöllistä leiritunnelmaa usealle sukupolvelle. Yhdistyksen toimintaan ja musiikkileiriin liittyy tiiviisti Soiton paikka -festivaali. Maakunnallisesti huomattavien ja mielenkiintoisten konserttien tarkoituksena on vireyttää koko lähiseudun musiikkitarjontaa tuoden samalla näkyvyyttä ja vierailijoita Keuruulle. Festivaalilla on tärkeä rooli musiikkileiriläisten ja musiikkileikkikoululaisten kuuntelukasvattajana.

Kesäkonserttien järjestäminen Lapinlahden puistossa 2000 €

Haemme tukea kesän 2023 puistotapahtumakokonaisuuksien tuotantokuluihin. Kesällä 2023 järjestämme Lapinlahden sairaala-alueella Lapinlahti Livertää -konserttisarjan (28.5., 9.7., 22.7., 20.8.), Helsinki-päivän puistojuhlaetkot 11.6. sekä Elämän Lähde - kaupunkifestivaalin 26.8. Tapahtumien toteutuksesta vastaa tänä vuonna 35-juhlavuotta viettävä helsinkiläinen mielenterveys-ja kulttuuriyhdistys Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry, yhdessä yhteistyötahojemme ( Katu ry, Kassandra/Interkult ry, Mieli ryn Ympäristöahditstus ja tulevaisuus-hanke, RockHubs Oy) kanssa.

MA Rouf yhtyeen vastaanottokeskuskiertue 2800 €

MA Rouf yhtyeen Uudella maalla olevat vastaanottokeskuskiertue. MA Rouf yhtye on tehnyt vastaanottokeskuskiertueita vuosina 2016, 2017 ja 2018 yhteensä kolmessakmmenessä eri keskuksessa ja palaute on ollut erittäin positiivista sekä kiertueelle aina toivottiin jatkoa vastaanottokeskuksien puolesta. Valitettavasti koronapandemia keskeytti kiertueen jatkamisen. Tarkoituksena olisi jatkaa kiertuetta kuudella keskuksella.

Kaisa's Machinen kiertue Suomessa ja Euroopassa 2950 €

Johtamani jazzkvintetti Kaisa's Machine toteuttaa seitsemän konsertin mittaisen Suomen ja Euroopan kiertueen. Tavoitteena on vahvistaa yhtyeen asemaa kansainvälisellä jazzkentällä ja esittää heinäkuussa Amerikkalaisella Greenleaf Musicilla julkaistavan yhtyeen toisen levyn musiikkia uusille yleisöille.

Signature Dark live events 2000 €

From slowly evolving sound textures to esoteric rhythms, say hello to minimal richness. Melancholic. Dark. Cinematic.

Signature Dark is a novel musical concept which runs the gamut of vivid and atmospheric soundscapes from ambient to drone, doom jazz and experimental music. The visual concept supports audio narration.

Visuaalis-kinesteettinen konsertti Kentauri2050 2050 €

Voimmeko vaikuttaa tulevaisuuteen ja olla aktiivisia toimijoita teknologian kehityskulussa? Miten?Kentauri2050 on inspiroitunut terveysteknologian huimasta kehityskulusta, Shakespearen kesäyön unelmasta ja Philip K Dickin dystooppisesta sci-fistä. Kentauri2050 konkretisoi tulevaisuudessa mahdollisia valintavaihtoehtoja ja niiden seurauksia. Esityksen käsikirjoituksena toimii varta vasten koostettu tulevaisuustaulukko, jonka kautta yleisö voi vaikuttaa teoksen ääni- ja visuaaliseen maailmaan. 11-12.9.2023, Koko Teatteri.

LPRCH Fest 2500 €

Kaksipäiväinen vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt LPRHC Fest järjestetään välivuoden jälkeen Lappeenrannan Huhtiniemessä 16. - 17.6.2023. Tapahtumassa nähdään tuttuun tapaan monipuolinen kattaus punkkia, hardcorea, indierockia sekä räppiä. Lisäksi alueelle nousee jälleen Laineen Kasperin isännöimä ja kuratoima UG- ja avantgarde-musiikkiin keskittynyt Linnunradan Rinnebaari. LPRHC Fest järjestettiin nykyisellä järjestäjäporukalla ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja sen jälkeen siitä on kasvanut kymmenessä vuodessa yksi Suomen tunnetuimpia punk ja D.I.Y -festivaaleja sekä merkittävä toimija Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan tapahtumakentälle.

Kouta-orkesterin Euroopan kiertue 1000 €

"Apurahaa haetaan Koutan Euroopan kiertueelle. Kouta on hieman yli vuoden vanha bändi, joka on julkaissut omakustanteisesti kaksi menestynyttä julkaisua. Kouta lähtee ensi kesänä elokuussa noin kahden viikon kieruellee soittamaan juuri julkaistua levyään läpi.

Koulutus 8300 €

ELMUn luova yhteisö - vapaaehtoistoiminnan starttikoulutukset 1500 €

ELMU ry:n tavoitteena on elvyttää Helsinkiin luova musiikkikulttuuriyhteisö, mikä perustuu vapaaehtoistoiminnan käytäntöihin. Luova yhteisö tarjoaa alustan osallistua elävän musiikin kulttuurin synnyttämiseen ja ylläpitämiseen niin muusikoille, musadiggareille, tapahtumajärjestämisestä kiinnostuneille, alan opiskelijoille kuin itsensä muuten musiikkikulttuurin jäseneksi identifioivalle. Toiminta on avointa kaikille ja siihen voi osallistua monin eri tavoin, kuten suunnittelemalla toimintaa, monissa käytännön tehtävissä ja tapahtumiin osallistumalla. Yhteisön rakennus ja vapaaehtoistoiminta polkaistaan käyntiin koulutuspaketilla syksyllä 2023. Aluksi mukaan koulutetaan tiiminvetäjiä, joiden kanssa yhteistyössä toimintaa suunnitellaan ja jatkokehitetään. Syksyllä järjestetään lisäksi kaksi aktiviteettikoulutusta (roudaus ja tekniikka), joilla luodaan pohjaa tulevaisuuden toiminnalle sekä tarjotaan perustaitoja erilaisiin musiikkialan vapaaehtoistoiminnan ympäristöihin.

Turvallisemman tilan periaatteet -koulutus henkilöstölle 1500 €

Tampereen Kulttuurikamari Oy järjestää vuosittain satoja tapahtumia sekä Tullikamarilla että Tavara-asemalla. Tämä tarkoittaa, että etenkin ravintolan puolella henkilöstön vaihtuvuus on suurta. Näemme että esihenkilöiden olisi hyvä käydä koulutus turvallisemman tilan periaatteista, jotta he voivat ohjeistaa omia työryhmiään oikealla tavalla.

Turvallisemman tilan periaatteet -koulutus elävän musiikin vapaalle kentälle 1500 €

Elävän musiikin edunvalvontajärjestö LiveFIN järjestää jäsenilleen turvallisemman tilan periaatteista koulutuksen. Koulutus on jatkoa Elmu säätiön tuella viime syksynä järjestettyyn yhdenvertaisuuskoulutukseen, joka sai paljon kiitosta ja jatkotoiveita jäsenistöstä. Koulutus lisää alan toimijoiden ymmärrystä turvallisemman tilan periaatteista: se lisää sekä yleisöjen, työntekijöiden kuin esiintyjien kokemusta siitä, että musiikkitapahtumat ovat häirintävapaita ja turvallisia tiloja.

Lutakon leiri 1500 €

Lutakon leiri on nuorille suunnattu viikonlopun mittainen työpajakokonaisuus, jossa 15-25-vuotiaat pääsevät tutustumaan tapahtumatuotannon eri osa-alueisiin ja viettämään aikaan samanhenkisten kanssa.

Lutakon leiri vol. 3 järjestetään syksyllä 2023. Leirillä on tänä vuonna uusi aihealue: somistus-pystytys. Uusi osa-alue luo uusia mahdollisuuksia, kun toiminnassa on ensimmäistä kertaa tekniikka- ja sisällöntuotanto näkökulman lisäksi käsillä tekeminen livemusiikin parissa. Aiemmille leireille osallistuneet voivat tulla uudestaan mukaan oppien lisää, mikä tuo jatkumoa ja vahvistaa leirin vakiintuvaa asemaa.

Gradututkimuksen tekeminen & vaihto Yhdysvalloissa - kevät 2024 1500 €

Opiskelen tällä hetkellä Sibelius-akatemian Arts Management-linjalla maisteritutkintoani. Teen gradututkimustani Suomalaisesta musiikkiviennistä Yhdysvaltoihin, jonka vuoksi muutan Los Angelesiin puoleksi vuodeksi viimeistelemään työtäni ja tekemään tutkimusta. Tänä aikana opiskelen USC Thornton School of Musicissa, sekä toteutan haastatteluja ympäri Yhdysvaltoja. Apuraha auttaisi hankkeen toteutumista. Eero Jääskeläinen.

Osallistuminen Nurmeksen Kesäakatemian pianonsoiton mestarikurssille 800 €

Osallistun Nurmeksen Kesäakatemian pianonsoiton mestarikurssille 1.-9.7.2023. Opettajana kurssilla on Tuija Hakkila. Joona Uusitalo.

Vastuullisuus 3000 €

Ekokompassi - Ympäristösertifikaatti 3000 €

Yhdistyksemme Original Pranksters ry hakee Alppipuiston Kesä -tapahtumille Elmu-säätiön apurahaa vastuullisuuden edistämiseksi koko Alppipuiston Kesä tapahtumasarjaan. Avustus käytetään Ekokompassi sertifikaatin hankkimiseen kaikille Alppipuiston Kesä tapahtumille joita on tänä vuonna kuusi.

Elävän musiikin säätiö Elmu sr on perustettu vuonna 1989. Säätiön tehtävänä on edistää elävän musiikin esittämismahdollisuuksia, tukea musiikki- ja kaupunkikulttuuria mm. vuosittain jaettavin stipendein ja apurahoin. Säätiön juuret ovat Lepakossa ja Elmu-yhteisössä. Säätiö oli aikanaan alkuperäisen Radio Cityn merkittävä omistaja. Nykyisin säätiö on mukana mm. Tuska -festivaalin toiminnassa. Säätiön on rakentanut yhdessä Y-Säätiön kanssa Helsinkiin ja Tampereelle musiikkialan Jallukka-vuokratalot.